Erika Keski-Korhonen, Helsingin vaalipiiri, äänestysnumero 281Olen 49 vuotias, turvallisuusalan ammattilainen, neljän lapsen äiti ja minulla on myös yksi lapsenlapsi. Enää yksi lapsistani asuu kotona.

Harrastukseni ja mielenkiinnonkohteeni ovat opiskelu, kuvanveisto, kuvataiteet sekä erilaiset kamppailulajit. Parhaimmillaan tykkään askarrella ja keksiä touhuamista lasten kanssa.

Olen virkamies ja sivutoimisesti tykkään tehdä erilaisia projektiluontoisia töitä yrityksille ja yhdistyksille turvallisuuteen ja jatkuvuudenhallintaan, sekä sidosryhmäselvityksiin ja auditointeihin liittyen. Useimmiten työprojektit ajautuvat luokseni itsestään jonkun tutun suosituksen kautta ja teen, jos projekti vaikuttaa minusta mielenkiintoiselta ja haastavalta.

Olen 32 virkavuoden aikana toiminut sivutoimisesti maahantuontiyrittäjänä, työntekijänä ja opiskelijana.

Viimeaikoina olen selvitellyt huumeriippuvuushoitojen linjauksia ja palveluvalikoimaa. Taustalta olen tunnistanut erilaisia rakenteellisen korruption ilmiöitä ja epäeettistä yritysten sijoitustoimintaa, millä on vaikutusta yksilön hoidonsaantiin ja laatuun. Taustalla on samat hoiva-alan hallitusammattilaisketjut kuin vanhusten ja vammaistenhoidossa, lastensuojelussa, sekä mielenterveyspalveluissa.

Palvelurakenteiltaan nämä sijoitus- ja sarjayritysketjut muodostavat pahimmillaan oravanpyöriä, missä perusoikeuksia käytetään taloudellisen edun lypsämiseen kunnilta. Kunta on hyvä asiakas. Ja vanhuksille ja lapsille voidaan syöttää vaikkapa sirkkoja, ruoan sijaan ja lääkitä turraksi, ilman että läheiset tai edunvalvojat voivat tehdä yhtään mitään. Lainsäädäntö on rukattu sijoitusyhtiöiden eduksi. Kantelut ovat liian pitkiä ja kankeita prosesseja ja yhä useammin avuntarvitsija ehtii kuolla tai läheinen uupua ennen kuin oikeus toteutuu.

En halua sellaista Suomea missä sijoitusyhtiöt käyttävät ylintä valtaa ja polkevat ihmisoikeuksia julkeasti. Tämä on perimmäinen syy sille, miksi juuri minä päätin lähteä ehdolle.

Haluan asua Suomessa, missä ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja toinen toisistamme pidetään huolta - etenkin heikoimmista ja hiljaisimmista.

Minua ei rahoita kukaan, enkä pyydä rahaa keneltäkään kampanjaani - haluan olla sitoutumaton ja vapaa selvittämään kantani päätettäviin asioihin yhdessä äänestäjien kanssa ja menetelmiltään validien tutkimusten valossa. Kuulun esimerkiksi JHL:n ammattiliittoon ja voisin saada sieltä tukea vaalikampanjaani, mutta en halua sitoutua heidän ehtoihinsa. Tämän vuoksi ryhdyin Liike Nyt vaikuttajaksi ja ehdokkaaksi, koska lainvalmistelua voidaan tehdä laajemmalla porukalla ja se on jo nähty kansalaisaloitteiden muodossa, vaikkakaan kansalaisaloitteita ei ole kovin oikeudenmukaisesti otettukaan aloite ja käsittelyjärjestelmään mukaan.

Pyydänkin, että tutustuisit kampanjasivuillani aiheisiin, mitä nostan esiin ja jakaisit päivityksiäni, jotka koskevat nimenomaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten taloudellista hyväksikäyttöä.

Vie myös sanaa eteenpäin, että olen ehdolla Helsingin vaalipiirissä.

Kiitos

Kampanjasivuni osoite on
https://www.facebook.com/erikaeduskuntaan

Linkedin osoitteeni on
https://www.linkedin.com/in/erikakeskikorhonen/